2000'lerin sonlarında birkaç yıl süreyle aktif olarak müzik yapmış olan rock grubu olan PIN, 2007 yılında Jack Daniels şarkı yarışmasına "İsyan" adlı şarkılarıyla katıldı. Aynı yarışmada yer alan diğer katılımcılar ise şunlardır:
0 Comments
PREREQUISıTES
INSTALL CERTBOTRun this command on the command line on the machine to install Certbot. $ brew install certbot RUN CERTBOTReplace "yourdomain.com" with your domain name in the below command. $ sudo certbot certonly --manual --preferred-challenges=dns --email [email protected] -d *.yourdomain.com -d yourdomain.com DEPLOY a DNS TXT RECORD on GoDaddyGo to your DNS settings on GoDaddy and create a TXT record Before continuing, verify the TXT record has been deployed. Depending on the DNS
provider, this may take some time, from a few seconds to multiple minutes. You can check if it has finished deploying with aid of online tools, such as the Google Admin Toolbox: https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/#TXT/_acme-challenge.yourdomain.com. Look for one or more bolded line(s) below the line ';ANSWER'. It should show the value(s) you've just added. Here is the screenshot of an example DKIM, SPF records setting in Namecheap.
- Add TXT records for both DKIM and SPF. - Use "@" for Host value for SPF setting. DevOps kesin bir tanıma sahip olmasa da neyi kapsayıp, neyi kapsamadığı konusunda birçok fikir vardır. DevOps Tanımlarından Bazıları Şöyledir:
“Dev”, genelde yazılım geliştiricileri için kullanılır, ancak gerçekte daha geniş bir topluluğu temsil eder ve “yazılım geliştirme için çalışan herkes”i kapsar. Ops “Ops”, “Dev”e göre daha geniş bir kapsamı olup sistem mühendisleri, sistem yöneticileri, sürüm mühendisleri, veritabanı yöneticileri (DBAs), network mühendisleri, güvenlik uzmanları ve daha birçok değişik alt disiplinler için kullanılır. DevOps Nasıl, Hangi İhtiyaçtan Ortaya Çıktı? Günümüzde yazılım ürünlerinin (uygulamaların) sürüm (version/release) değiştirme hızı, ürünler arası rekabetin artmasıyla birlikte artmıştır ve artmaya devam etmektedir. Şirketler ve ürünleri, bu yarışa benzer ortamda müşterilerini memnun etmek için kaliteli sonuçlar da elde etmek zorundadırlar. Bazı şirketler kullanıcı deneyimini iyileştirmek, hataları düzeltmek veya yeni özellikler eklemek için bazen gün içinde onlarca, belki yüzlerce yazılım değişikliği yapmakta ve kullanıcılara gerçek zamanlı sunmaktadır. Bu şirketlere, Google, Amazon, Twitter ve Etsy örnek olarak gösterilebilir. İşte bu yüzden yazılım üretiminin, çeviklik (agility) ile yerine getirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Eskiden “Dev” ve “Ops” birbirinden kopuk olarak çalışırken istenilen çeviklik elbette sağlanamıyordu, yazılım geliştiren şirketler kendi içlerinde verimsizlik yaşıyor ve nihayetinde müşteriler de durumdan memnun olmuyordu. Geciken projeler, hatalı ürünler, başarısız sürüm denemeleri, boşa harcanan para ve zaman, itibar kaybı… DevOps, işte bu gidişata dur diyecek bir hareket olarak ortaya çıkmış ve yazılım geliştiriciler (dev) ve sistem yöneticileri (ops) arasındaki iletişimi, işbirliğini ve bütünleşmeyi (entegrasyonu) vurgulamayı esas edinmiştir. Sonuç olarak, şirketlerin IT hizmetleriyle beraber yazılım ürünlerinin de daha hızlı ve daha sık teslim edilebilir (continuous delivery) olmasına yardımcı olmaya başlamıştır DevOps ve AgileDevOps ile Agile yaklaşımın güçlü bağları vardır. Agile yazılım geliştirme müşteri ile ürün yöneticileri, geliştiriciler, bazen de kalite kontrolcüler arasındaki işbirliğini zenginleştirmeyi hedefler ve daha yüksek kaliteli, daha sık ve sorunsuz ürün çıktısı sağlar. Müşteri için yaratılan değer de aynı şekilde yüksek olur. DevOps, yazılım geliştiricilerin çıktısı olan ürünün diğer sistemlerle etkileşiminin de müşteriye sunulan değerin temel bir parçası olduğunu söyler ve böylece ürün geliştiriciler, sistemler etkileşimini de hesaba katmalıdır der. Yani, DevOps basit anlatımla Agile prensipleri daha da genişleterek sadece üretilen kodu değil hizmetin tamamını göz önünde bulundurur diyebiliriz DevOps Yaşam Döngüsü Geleneksel yazılım geliştirme döngüsü (software development lifecycle) geçmişte genel olarak Waterfall yöntembilimini (metodoloji) izlerken günümüzde Agile SCRUM yöntembilimi yaygın hale gelmiştir. Ancak çoğu kurumda bu yaşam döngüsünü Agile, SCRUM ve Waterfall yöntembilimlerinin bir karışımı olarak görmek de mümkündür. DevOps Yaşam Döngüsü Aşağıdaki Gibidir:
DevOps kullanılarak, bir geri dönüş (feedback) döngüsüyle ürünlerin sürekli olarak dağıtımı (deployment) şu aşamaların yürütülmesi ile gerçekleşir:
DevOps’un FaydalarıDevOps uygulamalarını yürüten şirketler çok daha verimli çalışırlar. DevOps yaklaşımı ile çalışmayanlara göre 30 kata kadar daha fazla dağıtım (deployment) yapabilirler. Puppet Labs 2013 State of DevOps araştırma sonuçlarına göre dağıtımları %50 daha az başarısız olmuştur. DevOps ile gelen en büyük değişim, eskiden ayrık çalışan ve farklı becerilere sahip takım üyelerinin; geliştiriciler, veritabanı yöneticileri, sistem yöneticileri, sistem analistleri vb.; bir araya gelip tek bir takım oluşturması olmuştur. Farklı rollerdeki bu işbirliğinin birçok avantajı vardır. Teknik Faydaları
İşletmeye Olan Faydaları
DevOps Araçları Onlarca DevOps aracı içinden bazılarını sizin için seçtik. Veritabanı
Mini Türkçe-İngilizce Sözlük Yazıda geçen bazı İngilizce/Türkçe çevirilerin daha iyi anlaşılması için bu mini sözlüğe başvurabilirsiniz:
Yöntembilim: methodology Dağıtım: deployment Sürüm: release/version Sürekli teslim: continuous delivery Döngü: loop Kullanıcı deneyimi: user experience Çeviklik: agility İşbirliği: collaboration Bütünleşme: integration Geliştirici: developer/software developer If you have Bitnami WordPress for AWS Cloud with a load balancer and you installed your SSL certificate, there is some configuration you have to make so that your site can operate properly.
By applying these settings mentioned here, you will manage to redirect non www calls to www calls and redirect HTTP traffic to HTTPS on your load balancer. I'm assuming that you have access to your WordPress installation folder via FTP. Here are the steps:
################################################################################# # redirect from non www to www # https://stackoverflow.com/questions/1100343/apache-redirect-from-non-www-to-www ################################################################################# RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L] ################################################################################# # How do I redirect HTTP traffic on my server to HTTPS on my load balancer? # https://aws.amazon.com/premiumsupport/knowledge-center/redirect-http-https-elb/ ################################################################################# RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} =http RewriteRule . https://%{HTTP:Host}%{REQUEST_URI} [L,R=permanent]
I hope this helps someone out there :) How to get all customers in Magento 2 Using .Net and C#
Here is an example class that can be used to retrieve customers data in Magento 2.
You need to construct an instance of Magento class with your Magento URL, user name and password. Example: var magento = new Magento("http://ypur-magento.com", "username", "password"); var customers = magento .GetAllCustomers(); Simply use an admin account which has required permissions to access web api resource. 2016 yılının Eylül ayıydı. Avşa'dayız. O gün şiddetli bir lodos var ama hava da sıcak. Hatırladığım kadarıyla da günlük işler bitmişti ve dışarı çıkıp bu güzel günü yaşamak için fırsatım vardı.
Yaz bitince ada nüfusu azalır ve kişi başına düşen kedi ve köpek sayısı birden artar. Bu garip hayvanlar da kalan insanlarla dostluk ederek hayatta kalmaya çalışırlar. Luna da o hayvanlardan biriydi. Ona biz Luna diyorduk, başkaları da başka isimler veriyordu. Sokak köpeği işte. Luna, adadaki barınağın yönetici veterinerinin söylediğine göre Marmara adasından getirilmiş ve Avşa'ya terkedilmiş. Bir avcı köpeğiymiş. Sanırım ihtiyarlayıp sağır da olunca ya da bilmediğimiz başka sebeplerden dolayı sahipleri onu bırakmak zorunda kalmış. Luna, adadaki son günlerimizde kapımızda yatar olmuştu. Ben ne zaman evden çıksam ve bir yere gitsem ava gideceğimizi zannederek hemen önden atlar ve çalıları, kıyıyı köşeyi koklayarak, deniz kıyısından gidince de mutlaka denize girer ve öyle ilerlerdi. Balık mı yoksa başka bir şey mi arıyordu bilmiyorum :) O büyük dalgaların gürültüyle sahili dövdüğü gün kumsalda bir öbür uca bir diğer uca yürüyüp durduk. Arada bir suyu bazen de kumu avladık. Eylül'ün son günlerinde yağmurlar başlamıştı. Bu durum balıkçıları durdurmuyordu elbette. Resme dikkatli bakarsanız aç kediyi de göreceksiniz :) O da biraz sonra da payına düşeni alıp uzaklaştı.
|
AuthorArda Basoglu is a digital marketing agency owner, software engineer/developer, musician. Worked for several companies: TWB, BNB Software, PINC Solutions, hakia, Nurol, NTV. Archives
October 2023
Categories
All
|